• Βιογραφικό Παναγιώτη Φαραντάτου

  Προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια (ο πατέρας του Χρήστος, τάξεως ΣΣΕ 1955, είναι Υποστράτηγος ε.α. Ομοίως και ο αδελφός του Αναστάσιος, είναι τάξεως ΣΣΕ 1984). Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/2/1962. Ως μαθητής γυμνασίου έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ, ιδιότητα που ανέστειλε αργότερα λογω της εισόδου του στη Σχολή Ευελπίδων.
   
  Ειναι παντρεμμένος με την εκπαιδευτικό και Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ Μαρία Χριστοφιλάκου και έχει δύο γιούς, Αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων. Τον Χρήστο, Υπολοχαγό, τάξης ΣΣΕ 2012 και αρχηγό της τάξης του και τον Κωνσταντίνο, Ανθυπολοχαγό, τάξης ΣΣΕ 2015, ομοίως αρχηγό της τάξης του.

  Το 1979 εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από όπου αποφοίτησε το 1983 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού (1ος στο Όπλο του Πεζικού), ενώ διετέλεσε αρχηγός της τάξης του και των Ευελπίδων.

  Φοίτησε με άριστη επίδοση σε όλα τα σχολεία του Όπλου του Πεζικού.
  Απόφοιτος της Σχολής Πεζικού των ΗΠΑ (όπου πέτυχε τιμητική διάκριση ως “The Distinguished International Student”, αποφοιτήσας 1ος μεταξύ 145 ομοιοβάθμων του αξιωματικών).
  Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης, πετυχαίνοντας άριστη επίδοση και στις δύο Σχολές.

  Έχει τους παρακάτω μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών:
  MSc “International Affairs and Politics”, CEDS (Centre d'Etudes Diplomatiques et Stratégiques), Αθήνα, 2006.
  MSc στη Βιοηθική, Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλεξανδρούπολη, 2017.

  Κατά την 35ετή σταδιοδρομία του στον στρατό υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, ανάλογα με τον βαθμό του. Συνολικά υπηρέτησε 15 χρόνια σε παραμεθόριες περιοχές εκ των οποίων 10 χρόνια στη Θράκη.

  Διοίκησε το 503 Τάγμα Πεζικού στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας (1996), το 2ο Μ/Κ Τάγμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου – ΕΛΔΥΚ (2001 – 2003), την 50 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού στο Σουφλί (2011 - 2013) και την ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη (2014 – 2015).

  Διετέλεσε επιτελής και στη συνέχεια Δντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2004 – 2009), θέση από την οποία προετοίμαζε τις συνομιλίες του ΥΕΘΑ και των ΥΦΕΘΑ στις διμερείς επαφές τους και τη συμμετοχή τους στα συμβούλια ΝΑΤΟ και ΕΕ, την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας με τις χώρες των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέταξε και προετοίμασε τη συμφωνία με την Αλβανία για τα στρατιωτικά κοιμητήρια και την ταφή των Ελλήνων πεσόντων του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 και συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία μέχρι την ολοκλήρωση και υπογραφή της συμφωνίας.

  Στη συνέχεια διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας στα Τίρανα (2009 – 2011), εκλεγείς παμψηφεί ως ο Εκπρόσωπος των ΑΚΑΜ όλων των χωρών στην Αλβανία, Δντής Επιχειρήσεων του ΓΕΣ (2013 – 2014), και Δντής Πεζικού του ΓΕΣ (2015 – 2017).

  Αποστρατεύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου.

  Ομιλεί την αγγλική και την αλβανική.
   

  All Posts
  ×
  ×
  Προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε:
  
  Στα πλαίσια της διαχείρισης της ιστοσελίδας επεξεργάζονται τα εξής προσωπικά δεδομένα του επισκέπτη /χρήστη: το ονοματεπώνυμο , το προσωπικό τηλέφωνο /κινητό , το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , στοιχεία τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την εκπλήρωση του σκοπού της ιστοσελίδας και ειδικότερα την επαφή με το επισκέπτη /χρήστη από την πλευρά του διαχειριστή της ιστοσελίδας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος .
  
  Συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μόνο όταν τα εν λόγω άτομα μας τα προσφέρουν οικειοθελώς . Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε σχετίζονται με την υγεία λόγω και του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας και μόνο για να μπορούμε να αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση για να είμαστε στη θέση να δώσουμε τεκμηριωμένες , επιστημονικές και αξιόλογες απαντήσεις στα ερωτήματα σας .    
  
  Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας 
  
  Όλο το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας , εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων), που - ενδεικτικά - περιλαμβάνει κείμενα, γραφικά, εικόνες, φωτογραφίες σχέδια, video, ήχους κλπ. αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών του ιδιοκτήτη της παρούσας ιστοσελίδας.
   
  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  
  Ο διαχειριστής της παρούσας ιστοσελίδας  συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών της, μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν. Προσωπικά στοιχεία είναι τα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή την επικοινωνία με κάποιο άτομο καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το εν λόγω άτομο.
  Ο διαχειριστής είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες/ χρήστες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών - πληροφοριών του.
  Ο επισκέπτης/ χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με το διαχειριστή της ιστοσελίδας προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.
  
  Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας;
  Τα δικαιώματα τα οποία σας παράσχει η κείμενη νομοθεσία είναι :
  •	Ανάκληση συναίνεσης
  •	Αίτημα πρόσβασης
  •	Διόρθωση προσωπικών δεδομένων
  •	Διαγραφή προσωπικών δεδομένων
  •	Περιορισμός της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  •	Αίτημα φορητότητας προσωπικών δεδομένων
  •	Αμφισβήτηση της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  •	Αίτημα σχετικά με την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία προφίλ
  Τα δικαιώματα αυτά μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή . 
  
  Για οποιαδήποτε επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας παρακαλούμε να αποστείλετε ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση reputation.gr@gmail.com